Υλικά
- 500 gr. μακαρόνια no.2
για την γέμιση
- 200 gr. κεφαλογραβιέρα
- 200 gr. παρμεζάνα
- 200 gr. λαδοτύρι Μυτιλήνης
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για την Κρέμα Γιουρτιού
- 500 ml. γάλα φρέσκο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
- 5 αυγά
- 300 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 gr. παρμεζάνα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Τρίβουμε όλα τα τυριά στον τρίφτη. Ετοιμάζουμε την κρέμα, ώστε να κρυώσει μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, το κόρν φλάουρ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθουν τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κρόκο αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει μέχρι να την ολοκληρώσουμε.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο. Tα σουρώνουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα κρατάμε ζεστά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο. Tα σουρώνουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα κρατάμε ζεστά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με την μισή ποσότητα των τριμμένων τυριών, προσθέτουμε το ασπράδι, που αφήσαμε όταν φτιάξαμε την κρέμα και τέλος το πιπέρι.
Σε ένα ταψί κάνουμε στρώσεις τα μακαρόνια και ανάμεσα τους πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών.
Χτυπάμε με το γιαούρτι με τα αυγά να αφρατέψουν και αναμειγνύουμε με την κρέμα που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και αν θέλουμε αλάτι.
Περιχύνουμε τα μακαρόνια με την κρέμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε την μακαρονόπιτα στους 180°C Κελσίου για περίπου 45 λεπτά και μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια της. Αφήνουμε την μακαρονόπιτα να "σταθεί" 30 λεπτά πριν την κόψουμε. Σερβίρουμε με μια στρώση σάλτσας ντομάτα, η οποία ταιριάζει απόλυτα με την μακαρονόπιτα!