Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η Θεωρία του Χάους; Η μόλυνση της Κίνας αλλάζει τον καιρό του πλανήτη!

Η Θεωρία του Χάους; Η μόλυνση της Κίνας αλλάζει τον καιρό του πλανήτη!

Έχει διατυπωθεί το λεγόμενο "Φαινόμενο της Πεταλούδας" ή και αλλιώς "Θεωρία του Χάους" που λέει περίπου ότι αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, θα φέρει βροχή στην Κίνα.
Η γνωστή σε όλους πλέον μόλυνση της ατμόσφαιρας στο Πεκίνο, έρχεται να το επιβεβαιώσει!

Το τοξικό νέφος που πνίγει το Πεκίνο, την Κίνα αλλά και την γειτονική της Ινδία, μπορεί να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Tα αερολύματα του τοξικού νέφους μεταφέρονται από την Κίνα σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη επηρεάζοντας το κλίμα παγκοσμίως και ενισχύοντας την κλιματική αλλαγή.
"Βρήκαμε ότι η μόλυνση στην Κίνα επηρεάζει την ανάπτυξη νεφών στο Νότιο Ειρηνικό και ενισχύει τους υπερτροπικούς κυκλώνες" εξηγεί στο climate.nasa ο ερευνητής του Jet Propulsion Laboratory, Jonathan Jiang.
Το JPL σε συνεργασία με το California Institute of Technology, διεξάγουν μια ευρεία μελέτη για το πώς η μόλυνση στην ασιατική ήπειρο επηρεάζει και αλλάζει το κλίμα όλης της Γης.
Όπως διαπίστωσαν τα μολυσμένα μικροσωματίδια κάθε είδους (αερολύματα) μεταφέρονται μέσω του αέρα σε όλο τον κόσμο σχηματίζοντας νέφη, αραιότερα ή πυκνότερα.
Κάποιες φορές, αναλόγως της πυκνότητας και της σύστασης του αέρα στις διάφορες περιοχές ή το ύψος στο οποίο σχηματίζονται τα νέφη, μπορούν να προκαλέσουν καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Μάλιστα, το φαινόμενο είναι τόσο πολυπαραγοντικό, που παρά την εκτεταμένη μελέτη του οι επιστήμονες αδυνατούν να προβλέψουν το βαθμό στον οποίο μπορεί να επηρεάσει στο μέλλον την κλιματική αλλαγή και τις επιδράσεις της παγκοσμίως.
Το βέβαιο είναι πως η ρύπανση που παράγει μια χώρα δεν είναι τοπικό φαινόμενο αλλά την... μοιράζεται με ολόκληρο τον κόσμο.