1 κιλό κιμά χοιρινό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
- Μαϊντανό φρέσκο
- 1 κουτί Χυμό με ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Πιπέρι
- Χυμό λεμόνι
- Μερικές χούφτες Ρύζι Καρολίνα ή Γλασέ
- 2/3 ποτήρι Λάδι
- 1 ποτήρι Νερό
- 1 κ.σ. Δυόσμο ξηρό
- 1 πακέτο Αμπελόφυλλα (αν έχουμε φρέσκα αλλιώς κατεψυγμένα)
- 2 μεγάλα Κρεμμύδια
- 2 ντομάτες κόκκινες σφιχτές
- 3 Πιπεριές χρωματιστές
- Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια από τα φύλλα και για εύκολο ξεφλούδισμα. Παίρνω πλαστικό σακουλάκι αδιαφανές και το βάζω στο microwave για 2 με 3 λεπτά να βράσουν για να είναι εύκολο στο άνοιγμα τους. Κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές (βλέπε φώτο) και με το μαχαίρι μας κόβουμε τις ίνες και βγάζουμε τα σποράκια. Το ίδιο κάνουμε και με τις ντομάτες.. Προτιμούμε όμως οι ντομάτες μας να είναι σφιχτουλικες για να μην λιώσουν στο ψήσιμο
- Βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα μας μέσα με λίγο λεμόνι για να μείνει το πράσινο χρώμα στα φύλλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι που να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε να φύγει το νερό
- Μόλις τελειώσουμε τα κουπέπια γεμίζουμε τα κρεμμύδια τις ντομάτες και τις πιπεριές..βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο της κατσαρόλας του ατμού και μετά φύλλα για να μην κολλήσουν τα κουπέπια μας. Βάζουμε πρώτα τα κουπέπια και από πάνω τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για να μην λιώσουν. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και τα βάζουμε στην φωτιά. Μόλις ξεκινήσουν και κοχλάζουν κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε για 20 λεπτά.. Τα αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους και σερβίρουμε με ξινό γιαούρτι