Υλικά
1 κιλό φακές
2 μέτρια κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνη 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτέ
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις φακές και ..
τις βράζουμε σε κρύο νερό εξαρχής. Μόλις πάρει μια βράση, χύνουμε το νερό και το αντικαθιστούμε με καθαρό ζεστό νερό. Αφού βράσουν οι φακές, τις σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Μετά ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερό και όταν βράσει ρίχνουμε την ντομάτα, τον άνηθο, τη δάφνη, τις φακές και το αλάτι. Όταν βράσει καλά και χυλώσουν οι φακές, ρίχνουμε το πιπέρι και την ρίγανη.