Συνοδεύεται από ξινούτσικο πρόβειο γιαούρτι.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (από σπάλα)
- 4 μελιτζάνες φλάσκες....
- 3 ώριμες ντομάτες
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- Ελαιόλαδο
- Μισό φλυτζι λευκό ποιοτικό κρασί
- Μισή κουταλίτσα ζάχαρη
- Φρέσκος μαϊντανός
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κάνουμε μια κλασική συνταγή για κοκκινιστό κρέας
- Πλένουμε καλά και κόβουμε το κρέας σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας, σκέτο
- Τότε ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Ροδίζουμε για 5 λεπτά
- Σβήνουμε με το κρασί
- Προσθέτουμε ντομάτες ψιλοκομμένες (ή στο μούλτι), ζάχαρη
- Τώρα μετακομίζουμε όλα αυτά σε χύτρα
- Βάζουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε 40 λεπτά να βράσει και να ευωδιάσει
- Στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια
- Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, καλά
- Οταν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τις μελιτζάνες
- Αλάτι και πιπέρι στο φαγητό
- Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ακόμη
- Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγο μαϊντανό από πάνω
- Συνοδεύουμε το πιάτο με πρόβειο, γνήσιο γιαούρτι